Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Oprichting visserijcoalitie tegen bodemvisserijverbod

1 min read

Op donderdag 24 maart zal de Europese alliantie voor bodemvisserij voor het eerst bijeenkomen. Een van de doelen van de European Bottom Fisheries Alliance (EBFA) is om wat te doen tegen het negatieve sentiment in de Europese politiek over de bodemvisserij en de plannen om beperkingen of zelfs een verbod in te stellen op bodemvisserij.

Daarnaast wil men de positieve kanten van deze sector belichten. De EBFA is een alliantie die bestaat uit visserijorganisaties uit 14 EU-landen die meer dan 20.000 vissers en 7.000 vaartuigen vertegenwoordigen. Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) zal als vicevoorzitter van de Visserijcommissie in het Europees Parlement het event hosten.

Van Dalen: “De pulsvisserij is voor de bodemvisserij de oplossing voor de toekomst. Het is beter voor de visbestanden, het bespaart brandstof en levert veel CO2-reductie op.”

De EBFA-lancering vindt plaats in het Europees Parlement in Brussel.

Locatie        zaal Jòzsef Antall, 6Q1

Tijdstip       donderdag 24 maart 2022, van 13:30 tot 14:30 uur

Journalisten zijn van harte welkom bij deze bijeenkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *