Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Rusland heeft 100 vissersschepen in aanbouw [video]

2 min read

Капитан Брейхман of Kapitan Breichmann

Terwijl Nederlandse vissers geen compensatie krijgen voor de te dure brandstof en de helft van de vloot voor de kant ligt is er in Rusland een nieuwbouwgolf van vissersschepen aan de gang.

De vierde in een reeks hektrawlers voor het Russische visserijbedrijf Norobo is eerder deze maand te water gelaten op de Severnaya scheepswerf in Sint-Petersburg.

De hektrawler Kapitan Breichmann is de vierde van zes vaartuigen van 82 meter lang bestemd voor de visserij in noordelijke wateren. Deze door Nautic Rus ontworpen schepen worden allemaal gebouwd in het kader van een investering programma van de Russische overheid.

De tewaterlating werd bijgewoond door Ilya Shestakov, voorzitter van het Federaal Visserijagentschap, Georgy Poltavchenko, voorzitter van United Shipbuilding Corporation, Igor Orlov, algemeen directeur van de Severnaya werf en Andrey Gulyaev, algemeen directeur van Norebo uit Moermansk.

De Kapitan Breichmann en Kapitan Sokolov, Kapitan Geller en Kapitan Ostashkov liggen nu voor de werf in Sint-Petersburg voor verdere afbouw. De hektrawlers zijn allemaal vernoemd naar figuren uit de Russische visserijsector.

‘Het is belangrijk dat we met de namen van deze schepen hulde brengen aan de schippers die ooit op de Sovjet vissersvloot hebben gevaren. Het is heel belangrijk om deze traditie voort te zetten voor onze jeugd om het beste voorbeeld te geven,” zei Ilya Shestakov, die verder zei dat er momenteel ongeveer honderd vissersschepen worden gebouwd door Russische scheepswerven om de vloot te vernieuwen.

De Kapitan Breichmann is ontworpen voor de visserij op demersale soorten in de Noord-Atlantische Oceaan en produceert tot 40 ton kabeljauw- en schelvisfilets per dag, evenals vismeel, visolie en ingeblikte kabeljauwlever.

De eerste trawler in de serie, Kapitan Sokolov, zal naar verwachting later dit jaar worden voltooid en aan Norebo worden afgeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *