Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

100.000 ton varende viskwekerij afgeleverd in China [video]

2 min read

De Guoxin-1, wordt beschouwd als een technologische doorbraak voor de Chinese diepzee-aquacultuurindustrie.

Het Chinese bedrijf Qingdao Guoxin Development Group heeft een gigantisch schip van 100.000 ton in gebruik genomen dat ontworpen is als een varende viskwekerij.

Het schip genaamd Guoxin-1, wordt beschouwd als een technologische doorbraak voor de Chinese diepzee-aquacultuurindustrie.

Het 249,9 meter lange schip, dat veel weg heeft van een olietanker, zal ongeveer 3.700 ton vis per jaar kunnen kweken. De Guoxin-1 meet 100.000 ton en heeft een waterverplaatsing van 130.000 ton. Er is bijna 67 miljoen dollar in het schip geïnvesteerd.

De Guoxine 1 werd in januari te water gelaten en heeft de afgelopen vijf maanden proefvaarten ondergaan. Het onderging de officiële naamgevingsceremonie 14 dagen geleden.

Het doel van de varende kwekerij is om vis ver op zee te produceren, deze omgeving stelt personeel aan boord in staat om vervuiling te beheersen en beschermd de vis tegen uitzonderlijk slecht weer. Het proces wordt gemonitord met behulp van sensoren, onderwatercamera’s en een automatisch voersysteem.

Aan boord bevinden zich 15 kweekkamers die allemaal groter zijn dan twee standaard zwembaden. Het werkgebied van het schip wordt de Gele Zee, Oost-Chinese Zee en Zuid-Chinese Zee.

Het is nog niet helemaal duidelijk wat voor soorten vis er aan boord gaan worden gekweekt. Er zullen echter proeven worden uitgevoerd met o.a. Atlantische zalm en lokale soorten zoals yellow croaker [Larimichthys polyactis].

De Qingdao Guoxin Development Group gelooft dat het schip de dichtheid van de kweekoperatie kan verhogen en de aquacultuurcyclustijd met ten minste een kwart kan verkorten.

De Guoxin-2 en Guoxin-3 schepen van hetzelfde model moeten in maart 2024 worden opgeleverd. De bouw van een verbeterde versie, de Guoxin-4, is gepland om eind 2023 te beginnen. Onder een video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *