Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Visserijwethouder hekelt onbegrijpelijke opstelling minister in visserijcrisis

1 min read

Kotters varen vanwege hoge dieselprijs niet meer uit.

Visserijwethouder Nathanaël Middelkoop uit Urk hekelt de onbegrijpelijke houding van minister Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in de huidige crisissituatie voor de Urker vissersvloot.

Die heeft te lijden onder de brandstofkosten, die mede door de oorlog in Oekraïne tot recordhoogtes zijn gestegen. Volgens verschillende Urker vissers staat het voortbestaan van de kottervloot op het spel.

Samen met organisaties uit de visserij en visverwerkende industrie heeft Middelkoop daarom op hoge poten een brief aan de minister geschreven. De noodkreten van vissersfamilies worden door de minister ernstig onderschat, aldus de briefschrijvers.

Lees hier verder op de website van Omroep Flevoland de brief van wethouder Nathanaël Middelkoop is hier te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *