Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Stemmen over steun voor vissers

1 min read

Vissers niet naar zee door hoge brandstofprijzen

Europarlementariërs stemmen maandagavond ca 19u over een voorstel om overgebleven geld uit het visserijbudget 2014-2020 alsnog aan vissers te betalen.

Dit dient als steun voor vissers die kampen met dure diesel. De brandstof is zo duur diesel dat de aanvoer van verse vis al merkbaar minder is.

“We moeten haast maken met deze steun, zodat vissers weer kunnen uitvaren”, vindt Bert-Jan Ruissen. “Vissers kunnen niet langer wachten. Ik doe een ernstig beroep op minister Henk Staghouwer (Visserij, ChristenUnie) om vissers de helpende hand te bieden. Het kan niet zo zijn dat Nederland de vissers alleen helpt hun schip te slopen, terwijl andere landen hun vissers helpen uit te varen. Staghouwer moet over de brug komen!”

Update :

2 thoughts on “Stemmen over steun voor vissers

  1. Deze politiemensen waren voor een deel doordrenkt van status angst, een veel te dikke bromsnor liep zo rood aan dat ik vreesde voor een hartinfarct. Andere figuren keken wat hulpeloos om zich heen en wisten kennelijk niet goed waar ze mee bezig waren. Zo te zien ging het hier om een zwaar overdreven geldingsactie van de slecht opgeleide en fout aangestuurde dienders. Deze openlijke geweldpleging zit voornamelijk bij ons slecht betaalde en onvoldoende opgeleide
    politiecorps. Helden zijn het niet, een rustige bromsnor had even een praatje kunnen maken en vragen of ze naar huis wilden gaan. Wat denk je dat er was gebeurt?! Een slak te lijf gaan met een voorhamer….Kom nou toch waar zijn we mee bezig! Compliment voor de kapitein, dit is dus een schoolvoorbeeld van piraterij, schande voor ons politiecorps.

  2. het is een scande dat de politie (die je beste vriend zou moeten zijn) op deze manier optreed tegen burgers die totaal niets verkeerd deden ! Dit is gewoon een form van verkeerd beleid en brutaal optreden van de overheid deze mensen die door ons worden betaald gingen hun boekje veel ter ver en maakten misbruik van hun status als dienaar van het volk. Dit politie optreden was naar mijn mening totaal overbodig daar de vissers hun plan al niet meer konden uitvoeren doordat de brug niet open ging en er ontstond toen geen dreiging meer voor andere actie s .verder waren de vissers geheel rustig en was er geen dreiging meer en dus ook geen optreden van de politie meer nodig (dit is gewoon een form van machtsmisbruik ) ik hoop dan ook dat de persoon die dit optreden heeft bevolen aangehouden word en veroordeeld en opstapt. deze mensen bij de overheid moeten eens flink achter de oren krabben waar ze eigenlijk mee bezig zijn. Het is gewoon machtsmisbruik en ver overtrokken om zo met het volk dat vreedzaam bezig is om te gaan. ik schaam mij dat ik een Nederlander ben en vind het optreden een grote scande voor de overheid!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *