Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

UK 146 geënterd en opgebracht door politie

1 min read

UK 146 geënterd door politiemacht

Bij de Ketelbrug heeft zich in de loop van woensdagmiddag een kleine politiemacht verzameld om te voorkomen dat actievoerende boeren en vissers de brug zouden afsluiten.

Volgens Anja Keuter, die met de UK 146 bij de brug voor anker lag, werden schepen die onder de Ketelbrug wilden doorvaren, tegengehouden door politieboten. De UK 146 zou bij de Ketelbrug in het water liggen om met spandoeken een statement te maken. De opvarenden van de vissersvloot zijn solidair met de boeren.

Bij het aan boord komen van de politieagenten is de UK 146 aan twee kanten geramd door een politieboot, de schade aan kotter is fors, aldus Anja Keuter. Onder een video.

De politie heeft aan boord van de UK 146 woensdagmiddag veertien opvarenden aangehouden, waaronder twee minderjarigen. De kotter van de familie Keuter werd iets na vieren geramd door twee politieboten en daarna opgebracht naar Lelystad… Lees hier verder in het Urkerland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *