Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Prof dr. Han Lindeboom: Stikstofbeleid niet gestoeld op wetenschap

1 min read

Prof dr. Han Lindeboom in het radioprogramma ‘Op z’n Kop’

Voor de garnalenvisserij in Natura 2000-wateren gaat het er om om spannen of ze voor de komende jaren wel een nieuwe NB-vergunning krijgen. Wat het ministerie van LNV betreft moeten de vissers aan de stikstofnormen voldoen of met de visserij stoppen.

Zwagerman & Van Velthuysen spreken in het radioprogramma ‘Op z’n Kop’ met prof dr. Han Lindeboom, verbonden aan de Universiteit van Wageningen. Lindeboom is gepromoveerd op stikstof en richtte als actief D66-lid de focusgroep Stikstof op.

Hij stelde vast dat een integraal stikstofbeleid dat niet uitgaat van een halvering van de veestapel zinvol is. Tevens gaf hij aan dat het RIVM-model niet klopt. D66-Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot probeerde de publicatie van de focusgroep tegen te houden en zei over hun bevindingen: “dat moet je niet verder vertellen, want dat is koren op de molen van Thierry Baudet”.

Toen de D66-focusgroep Stikstof het rapport op eigen houtje naar alle Kamerleden in de Commissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit stuurde, mochten ze niet langer de naam D66 voeren. Luister onder het verhaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.