Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Prof dr. Han Lindeboom: Stikstofbeleid niet gestoeld op wetenschap

1 min read

Prof dr. Han Lindeboom in het radioprogramma ‘Op z’n Kop’

Voor de garnalenvisserij in Natura 2000-wateren gaat het er om om spannen of ze voor de komende jaren wel een nieuwe NB-vergunning krijgen. Wat het ministerie van LNV betreft moeten de vissers aan de stikstofnormen voldoen of met de visserij stoppen.

Zwagerman & Van Velthuysen spreken in het radioprogramma ‘Op z’n Kop’ met prof dr. Han Lindeboom, verbonden aan de Universiteit van Wageningen. Lindeboom is gepromoveerd op stikstof en richtte als actief D66-lid de focusgroep Stikstof op.

Hij stelde vast dat een integraal stikstofbeleid dat niet uitgaat van een halvering van de veestapel zinvol is. Tevens gaf hij aan dat het RIVM-model niet klopt. D66-Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot probeerde de publicatie van de focusgroep tegen te houden en zei over hun bevindingen: “dat moet je niet verder vertellen, want dat is koren op de molen van Thierry Baudet”.

Toen de D66-focusgroep Stikstof het rapport op eigen houtje naar alle Kamerleden in de Commissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit stuurde, mochten ze niet langer de naam D66 voeren. Luister onder het verhaal.

1 thought on “Prof dr. Han Lindeboom: Stikstofbeleid niet gestoeld op wetenschap

  1. LS.
    Iedereen die het ” wil “weten WEET DAT IEDEREEN WORDT BELOGEN door en in opdracht van DAVOS.
    You own nothing , but you are ” happy” .Wie bezit dan alle landbouwgrond????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *