Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

UK 146 vormde geen enkele bedreiging

2 min read

Met veel machtsvertoon werd de UK 146 tijdens de boerenprotesten geënterd.

Ik denk nog even terug aan de mislukte demonstratie van de UK 146. De Ketelbrug gaf na het aanroepen van de UK 146 om van hogerhand niet te draaien. Ok dat was ff een tegenvaller. Wat te doen? Eerst nog maar eens ff voor anker. Maar goed als het kratje bier op is en het vlees van de barbecue is opgepeuzeld dan wordt het toch weer de hoogste tijd om de Urker haven weer op te zoeken.

Door: Jan Steven Korf, schipper UK 136

Actie mislukt. Jammer dan. Ze hadden er zeker lucht van gekregen maar als brug niet draait is het einde verhaal. Zo had het kunnen af lopen!

Er lopen in Nederland aangestelde overheidsdienaars die beleid moeten voeren. Ik weet niet welke overste of chief in charge het is geweest maar die besluit om een leger van politiekorpsen in leven te roepen omdat er een scheepje vanaf Urk van plan is om onder de Ketelbrug te gaan demonstreren.

Ze waren dan wel zo slim geweest om de brug niet te laten draaien. Dat had in principe toch voldoende moeten zijn??

Nee, deze overijverige chief in charge trommelde ff een politiemacht op de been die de antiterreurbrigade overtrof. Een tiental politie en M.E. Bussen. Diverse M.E. Teams. 2 politie vaartuigen. Ribs om de UK 146 te onderscheppen. En natuurlijk de daarbij behorende bemanningen.

Ik schat zo dat er totaal een 100 overheidsdienaars in touw waren. Het was natuurlijk wel de UK 146 die wilde demonstreren. [zie video onder]

Kijk en dan hier houdt mijn gezonde verstand ermee op. Ik begrijp er gewoon helemaal niks meer van. Waarom dit machtsvertoon? Waarom smijten met dure belastingcenten? Waarom deze enorme verspilling van tijd en geld?

Ik wil het nog niet eens hebben over de intimiderende entering van de UK 146. Dat ging helemaal alle verstand te boven en alle perken te buiten.

Maar die overijverige wets dienaar en chief in charge moet toch een brevet van onkunde worden omgehangen? Die kun je daar toch niet op die stoel laten zitten?

Kijk en daar schort het nu aan in ons land.

Men is meer met hun eigen ego bezig dan dat er daadwerkelijk sprake is berekende en nuchtere risicoanalyse.

De UK 146 vormde geen enkele bedreiging om door zijn mislukte demonstratie iets te ontregelen.

Ons politiekorps heeft door deze onzinnige en onnodige actie zichzelf in de voet geschoten. Ik hoop dan ook dat hier gevolgen aan zitten verbonden. Het kan en mag niet zo zijn dat ook onze beschermende wets dienaars overal mee weg komen.

Jan Steven Korf via Facebook, klik hier.

Onder een video van het excessieve politieoptreden aan boord van de UK 146, terwijl de brugwachter al opdracht had gekregen de brug niet te openen. De UK 146 vormde juist daarom geen enkele bedreiging meer.

14 thoughts on “UK 146 vormde geen enkele bedreiging

 1. Ik vind dat deze politiemensen zich de ogen uit de kop moeten schamen!! Om op deze onbehouwen manier een schip te enteren.
  Dit gaat naar mijn mening alle perken te buiten. En dan zomaar vanuit het niets een jonge vent (Albert) aan te vallen. Ik dacht dat politiemensen geleerd was om zich in te houden maar dat blijkt niet zo te zijn. Weggegooid belastinggeld!!

 2. Vraag mij af hoe de politie hiervan op de hoogte was ?
  Moet toch iemand hebben vermeld !

 3. We leven in een rare tijd je kunt beter een kilo cocaïne smokkelen dan vis

 4. Keurige hardwerkende vissermannen worden als criminele behandeld, wat een blunder voor die politiemacht, laten ze zo optreden bij de stadions etc. of als ze in Rotterdam de boel in de binnenstad slopen. GEEN WOORDEN VOOR DIT BELEID!!!

 5. Zoek uit hoe de de korpschef heet die de opdracht heeft gegeven en expose hem ( zet hem voor gek).

 6. Zelden zo’n stel lafaards gezien, allemaal verscholen achter zonnebril of gelaatstrekken. Bang voor je hachie? En dan zomaar ongevraagd met iemands schip gaan varen dit schip ook verschillende keren rammen en dan de schuld bij de vissers leggen. Politiestaat Nederland!!! Vreemd hè dat we een hekel aan de politie krijgen….

 7. Nederland is een politiestaat geworden

  Dat krijg je met socialisme

  Ik raad aan samen te gaan met de boeren

 8. Ik zag allen maar agressie bij onze wet dienaars niet normaal meer
  Buiten alle proporties

 9. Dat is wat onze “”overheid “” is elk woord schiet hier tekort. Indicatie:zie de toeslagen affaire, zo gaat de “”overheid “” met mensen om, nog er indicatie zie Groningen hoe die behandeld worden.
  Bewust wording : “ geheime dienst “” geniet ervan

 10. Deze manier van doen schijnt normaal te worden als je wilt protesteren, toen 2jaar geleden de mensen tegen het coronabeleid protesteerden is er gewoon schandelijk met deze mensen om gegaan. Mensen werden geschopt en geslagen om niets.

 11. Als je nu de hele dag met een ploeg M.E.ers met zijn allen moet gaan zitten kaarten “enzo” dan wil je toch aan het einde van de dag wel een verzetje? Ik denk dat ze op een hele boel vissers hadden gerekend.. Bij die boeren viel niks te verstieren blijkbaar. In andere demo’s werden er ook op het einde van de dag iedere keer onschuldigen gepakt. En nu was de kotter een makkelijk doelwit . Maar dat liep effe mis omdat alles werd gefilmd.! (gelukkig) Hoe ze dit wisten? Tegenwoordig kun je alle schepen volgen. Vanaf Urk naar de Ketelbrug zie je meteen wie er varen bij vesselfinder
  Gelukkig lieten de vissers zich niet uit de tent lokken en hebben zich keurig gedragen. Dit machtsvertoon van de overheid moet eens ophouden. Het tij gaat vanzelf keren want het volk pikt het ook niet meer.

 12. De Overheid is een criminele organisatie geworden. Onze volksvertegenwoordigers zijn alleen maar bezig met het uitvoeren met agenda 2030 van Klaus Schwab van de WEF. “You will own nothing and be happy” Het zal niet lang meer duren dat visserijschepen worden onteigend door de staat evenals boerenbedrijven. Urkers en boeren wij Hollanders staan achter jullie!

 13. Als ze zelf staken mogen ze heel veel maar nu pakken ze de boeren en de vissermannen aan. sanp jij het nog ik niet. er was helemaal geen reden om zo op te treden hoop dat in de rechtbank de flim ook word laten zien en een rechter het bekijkt en die zijn mening laat horen . die agent die staat te zwaaien met wapen stok meteen onslag geven die hoort daar niet thuis die probeert de zaak opte draaien en hoopt dat door zijn gedrag de zaak escaleerd zodat hij met die stok kan tekeer gaan .en wie is de hoogste baas wie heeft hier toe opgracht aan gegeven , wat is zijn naam? Hoop toch zo dat hier een rechtzaak van komt en dat de vissermannen dit niet zonder gevolgen laten passeren en dat de schade en een nacht in de cal word gecompenseerd dullen en dwars

 14. Zie hier de dictatuur in wording mensen dit is pas het begin er komt nog veel meer ellende aan het is de WEF agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *