Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

SGP boos: Europarlementscommissie steunt verbod flyshoot-visserij

1 min read

De SGP noemt het zwaar onterecht dat een plan om de flyshoot-techniek in Franse wateren te verbieden, steun heeft gekregen in de Europarlementscommissie voor Visserij.  Deze techniek wordt vooral door Nederlandse en Vlaamse vissers gebruikt.

“Met deze techniek is niets mis, met het Franse verbodsplan is dat wel”, zei Bert-Jan Ruissen. Een wijzigingsvoorstel om de techniek te verbieden uit Franse wateren kreeg dinsdag steun van twaalf parlementsleden, met elf tegenstemmen en twee onthoudingen.

Een Frans parlementslid van de Groenen greep een rapport dat normaal een hamerstuk is, om de legitieme vismethode te weren uit Franse wateren.

Bert-Jan Ruissen noemt deze Franse Groene actie “zwaar onterecht. Het lijkt gewoon een nieuwe Franse actie om de Nederlandse en Belgische concurrenten dwars te zitten, net als de eerder helaas al een stokje staken voor de energievriendelijke Nederlandse puls-uitvinding. Dit soort misplaatste acties ondermijnen het draagvlak voor het Europese visserijbeleid.”

De SGP blijft zich ervoor inzetten om te voorkomen dat dit plan daadwerkelijk uitmondt tot EU-wetgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *