Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Wiron’s lossen 900 ton haring in Hull

2 min read

Archief: Wiron-5 naar zee uit Scheveningen. Foto Jaco Roeleveld

De directie van het visserijbedrijf North Atlantic Fishing Company zegt te hopen dat er meer vangsten in het Britse Hull kunnen worden aangeland nadat twee trawlers van het bedrijf in de haven zijn aangekomen om hun vangst te lossen.

De zusterschepen Wiron 5 en Wiron 6 zullen de komende dagen samen 900 ton haring lossen in het Alexandra Dock in de stad. Het is de eerste keer dat de twee in Hull geregistreerde (span) trawlers zij aan zij lossen in de haven van Hull en is te danken aan een uitgebreide planning door de eigenaren van North Atlantic Fishing Company.

Algemeen directeur Phil Haslam zei: “Het was gewoon logisch om te kijken of we het hier in Hull, waar de schepen geregistreerd staan, dit konden laten gebeuren. Voorheen hebben ze hun vangsten aan land gebracht in Plymouth en Nederland“.

Het heeft ons ongeveer 12 maanden gekost om alles op een rijtje te zetten en dit mogelijk te maken, omdat we in feite vanaf nul moesten beginnen. We moesten aanlegplaatsen regelen met Associated British Ports, de juiste faciliteiten aan de kade regelen om twee schepen als deze te kunnen hanteren en ervoor zorgen dat we toegang hadden tot een nabijgelegen vrieshuis“.

Het bedrijf heeft voor de operatie aan wal uitgebreid samengewerkt met Rix Shipping en Edge Worldwide Logistics. De dozen haring zijn op zee verwerkt, ingevroren en voorverpakt en worden in eerste instantie per vrachtwagen overgebracht naar een vrieshuis in Grimsby.

Van daaruit zullen ze over de hele wereld worden verkocht,” zegt Haslam. “We zijn erg trots op wat we hebben bereikt en we hopen dat dit de eerste van vele nieuwe aanlandingen in Hull zal zijn“.

Bron: Hull Live

Video: Wiron 5 & 6 op haring bij Schotland sept 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *