Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Een Vandaag reportage over Frans flyshootverbod

1 min read

Na pulsvissen is flyshoot de nieuwe boeman

De Nederlandse vissers hebben er deze week weer een uitdaging bij. Naast de hoge brandstofprijzen worden ze vanaf nu geweerd uit de Franse wateren. Na een stemming in het Europees Parlement is de flyshoot- of zegenvisserij namelijk niet langer toegestaan.

De Nederlandse vissers zijn nu boos op hun Franse conculega’s. “De ene keer is het dit, de andere keer is het dat”, treurt Johan Nooitgedagt van de Nederlandse Vissersbond. “Aan het eind van het liedje kunnen we nergens meer vissen.”

Na pulsvissen is flyshoot de nieuwe boeman

Het leek voor de Nederlandse vissers het gehoopte alternatief sinds pulsvissen niet meer mocht. Nadat de Fransen lobbyden, werd pulsvissen verboden. Nu hebben de Fransen op deze alternatieve viswijze opnieuw een lobby losgelaten en vanaf januari mogen andere landen dan Frankrijk niet meer flyshootvissen in de Franse wateren.

“Eerst mochten we niet meer vissen met pulsvisserij, nu is het de flyshoot die verboden wordt. Wat ons betreft is dit het failliet van de Europese Unie”, vertelt Nooitgedagt. “Het gemeenschappelijke visserijbeleid kan zo niet meer. We worden weggejaagd op een vervelende manier.”

Lees hier verder op de website van Een Vandaag, onder de reportage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *