Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuw Deens controle schip ‘Nordsøen’

1 min read

Het nieuwe Deens controleschip 'Nordsøen' Foto: Hvide Sande Shipyard

Het nieuwe controle schip ‘Nordsøen’ van het Deense Visserijagentschap is bijna klaar om in gebruik te worden genomen. De ‘Nordsøen’ is 64 meter lang en uitgerust met een dieselelektrische hybride voortstuwing.

Het schip is gebouwd in Hvide Sande voor het Deense Visserijagentschap door Hvide Sande Shipyard. Onderaannemers werken 24 uur per dag om het schip klaar te maken voor de eerste proefvaart.

Toekomstbestendig, vanwege groeiende controle-eisen en taken die volgen na Brexit, is het gebouwd om controle uit te oefenen op milieu en visserij. Het schip gaat ook met drones controleren.

De ‘Nordsøen’ zal het huidige controle schip ‘Vestkysten’ van het Deense Visserijagentschap vervangen en is de grootste order van Hvide Sande Shipyard tot nu toe.

De ‘Nordsøen’ wordt deze zomer opgeleverd, ter vervanging van het huidige inspectieschip ‘Vestkysten’, deze is al vele jaren de grootste van de drie controleschepen van het Deense visserijagentschap en voert controles uit in de Noordzee en het Skagerrak. Onder een video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *