Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Casco mesheftenschip van Seafarm te water gelaten [video]

1 min read

Casco mesheftenschip op weg naar Stellendam

Het casco voor het nieuwe mesheftenschip van Seafarm is bij CSR in Rotterdam te water gelaten. Het nieuwe schip gaat de zestig jaar oude KG-8 vervangen.

Seafarm sorteert ermee voor op toekomstige milieueisen en voorwaarden in natuurgebieden. De stikstofuitstoot wordt met 96 procent verminderd. Het nieuwe schip is dan noodzakelijk om vanaf 2023 voor de Zeeuwse kust te kunnen blijven vissen op mesheften.

Het 25 meter lange schip wordt de komende maanden afgebouwd bij scheepswerf Padmos in Stellendam. Het casco is gelijk aan de succesvolle 25-meter lange serie van Padmos voor de flyshoot- en bordenvisserij. De bedoeling is dat het schip eind dit jaar in de vaart komt.

Lees hier meer over het nieuwe mesheftenschip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *