Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuw Deens controle schip in de vaart [video]

1 min read

Het nieuwe visserijcontrole schip ‘Nordsøen’ van het Deense visserijagentschap is klaar

Het nieuwe visserijcontrole schip ‘Nordsøen’ van het Deense visserijagentschap is klaar om in gebruik te worden genomen. Gisteren werd het vaartuig in Skagen gedoopt.

De levering van dit nieuwe visserijcontrole- en handhavingsvaartuig komt op een moment dat Denemarken van plan is de visserijcontroles in Deense wateren flink op te voeren.

De ‘Nordsøen’ is 64 meter lang en uitgerust met een dieselelektrische voortstuwing waarmee het schip een snelheid van 18 knopen haalt. De accommodatie is geschikt voor maximaal 14 personen.

Het schip is gebouwd door Hvide Sande Shipyard. De bouwkosten bedragen ongeveer 175 miljoen DKK, voornamelijk gefinancierd met subsidies uit het European Maritime and Fisheries Development Fund (EHFF).

Toekomstbestendig, vanwege groeiende controle-eisen en taken die volgen na Brexit, is het gebouwd om controle uit te oefenen op milieu en visserij. Het schip kan ook met drones controleren.

De ‘Nordsøen’ zal het huidige controle schip ‘Vestkysten’ van het Deense Visserijagentschap vervangen en is de grootste order voor de Hvide Sande Shipyard tot nu toe. Onder een video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *