Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Prof dr. Han Lindeboom: Stikstofprobleem is goed op te lossen

1 min read

Hoe zien de stikstofplannen van de overheid er eigenlijk uit? In hoeverre is er een stikstofprobleem en wat zijn de alternatieven?

Boeren en vissers zijn de dupe van een krankzinnig stikstofbeleid van deze regering. Voor de garnalenvisserij in Natura 2000-wateren gaat het er daarom om spannen of ze voor komende jaren wel een nieuwe vergunning krijgen.

Wat het ministerie van LNV betreft is moet er aan de stikstofnormen voldaan worden, of de visserij moet er gestaakt worden…

Hoe zien de stikstofplannen van de overheid er eigenlijk uit? In hoeverre is er een stikstofprobleem en wat zijn de alternatieven? Prof. Han Lindeboom is emeritus-hoogleraar ecologie en waterbeheer aan de landbouwuniversiteit van Wageningen. Hij heeft met collegae de ‘Focusgroep Stikstof’ opgericht. Zij geven scherpe kritiek en formuleren alternatieven. Kijk onder de reportage.

Lees ook: Oplossing voor stikstofproblematiek in kustvisserij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.