Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Prof dr. Han Lindeboom: Stikstofprobleem is goed op te lossen

1 min read

Hoe zien de stikstofplannen van de overheid er eigenlijk uit? In hoeverre is er een stikstofprobleem en wat zijn de alternatieven?

Boeren en vissers zijn de dupe van een krankzinnig stikstofbeleid van deze regering. Voor de garnalenvisserij in Natura 2000-wateren gaat het er daarom om spannen of ze voor komende jaren wel een nieuwe vergunning krijgen.

Wat het ministerie van LNV betreft is moet er aan de stikstofnormen voldaan worden, of de visserij moet er gestaakt worden…

Hoe zien de stikstofplannen van de overheid er eigenlijk uit? In hoeverre is er een stikstofprobleem en wat zijn de alternatieven? Prof. Han Lindeboom is emeritus-hoogleraar ecologie en waterbeheer aan de landbouwuniversiteit van Wageningen. Hij heeft met collegae de ‘Focusgroep Stikstof’ opgericht. Zij geven scherpe kritiek en formuleren alternatieven. Kijk onder de reportage.

Lees ook: Oplossing voor stikstofproblematiek in kustvisserij

1 thought on “Prof dr. Han Lindeboom: Stikstofprobleem is goed op te lossen

 1. Dames en heren,
  Kwam een artikel tegen van Han Lindeboom over de visserij met behulp van een zuigmethode. Klinkt wel aardig, maar ik denk, dat de oplossing met lucht veel eenvoudiger is, minder energie kost en makkelijk toepasbaar.
  Mocht er iemand geïnteresseerd zijn, stuur even een mail en dan maken we een afspraak om het toe te lichten.
  Met hartelijke groet,
  Herman de jong.
  06-51385688

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *