Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Greenpeace dumpt rotsblokken in Kanaal

1 min read

Om het vissen met bodemnetten onmogelijk te maken heeft Greenpeace 18 enorme rotsblokken in het Engelse Kanaal gedumpt om een onderwater barrière te creëren.

Kalksteen rotsblokken met een gewicht tussen 500 en 1.400 kilo werden donderdag van de ‘Arctic Sunrise’ gedumpt in de South West Deeps (East) Conservation Zone, een zeegebied voor de zuidwestpunt van Engeland.

De Britse MMO (Marine Management Organisation) is teleurgesteld dat Greenpeace voor deze actie heeft gekozen, zij stellen dat de actie niet gerechtvaardigd is en gelooft niet dat het gaat helpen het mariene milieu te beschermen.

Ook is voor de actie onder de Britse Marine and Coastal Access Act een vergunning nodig, deze is niet aangevraagd en maakt de actie dus illegaal. Het MMO is een formeel onderzoek gestart in overeenstemming met haar regelgevende functie rond de handhaving van mariene vergunningen en verzamelt bewijsmateriaal.

De vissersvaartuigen die in deze wateren werken, zijn overwegend Frans en Spaans met slechts twee Britse vaartuigen die er met staande netten vissen, aldus de MMO hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *