Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Meer budget voor dieselcompensatie vissers

1 min read

Ruissen hoopt en verwacht dat Nederlands minister Staghouwer van gedachten verandert.

Het EU-budget om o.a. vissers te vergoeden voor de duurdere gasolie moet 10 % omhoog, vindt de Europarlementscommissie voor Visserij.  Een voorstel van SGP-Europarlementslid Bert-Jan Ruissen kreeg donderdag een meerderheid. Dat was bij de stemming over de EU-begroting 2023.

“Ongewone tijden vragen om ongewone maatregelen”, zegt Ruissen (SGP). “Dit moet de vissers helpen uit toch te varen ondanks de dure brandstof. Alleen zo kunnen we Europeanen voorzien van voldoende verse vis.”

Bert-Jan Ruissen had een amendement ingediend om een relevant deel van het EU-visserijbudget EMVAF voor 2023 te verhogen met 10 procent. Dit komt neer op 99,3 miljoen euro verhoging. Het standpunt moet nog wel de steun krijgen van het voltallige Europarlement en de EU-landen. “Dat is een lange weg, maar we hebben goede argumenten en de nood is hoog.”

De EU staat lidstaten toe om de vissers staatssteun te geven. Veel andere landen doen dit, maar minister Staghouwer (Visserij) weigert echter vooralsnog de Nederlandse vissers op deze manier te helpen. Ruissen hoopt en verwacht dat Staghouwer van gedachten verandert.

1 thought on “Meer budget voor dieselcompensatie vissers

  1. De Nederlandse visserij heeft totaal nog niks gekregen
    Terwijl het wel is toegezegd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *