Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Zorgen over Amerikaanse offshore windparken

1 min read

Een coalitie van meerdere Amerikaanse organisaties die zich zorgen maken over de milieu- en economische gevolgen van geplande offshore windparken in de Stille Oceaan, hebben maandag een nieuwe website gelanceerd.

Bezoekers van protectUSfishermen.org zullen niet alleen details vinden over de huidige druk om windturbineparken voor de Amerikaanse kust te plaatsen, maar ook meer te weten komen over de duurzame visindustrie en de positieve effecten ervan op de economie en voedselzekerheid.

Voor degenen die een breed begrip willen krijgen van het debat rond offshore wind, biedt de website een uitgebreid overzicht.

Heather Mann, uitvoerend directeur van Midwater Trawlers Cooperative en lid van de coalitie, is bezorgd dat veel mensen zich niet bewust zijn van de schade die offshore-ontwikkeling kunnen veroorzaken en hoopt dat de website zal helpen het bewustzijn te vergroten.

In een staat die zo milieubewust is, vind ik het verontrustend dat de regering en veel wetgevers zich niet bewust zijn of gewoon de goed gedocumenteerde wetenschap negeren over negatieve effecten op het mariene milieu van turbineparken,” zegt Mann.

Voor meer informatie over zorgen over offshore windparken, de impact op de voedselvoorziening van het land en de positieve effecten van visserij op kustgemeenschappen en de staat Oregon, bezoekt u www.protectUSfishermen.org.

Video onder: The Environmental Impact of Offshore Wind

Ondertussen op de Noordzee, Geen wind geen stroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *