Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Greenpeace geblokkeerd in Britse haven

1 min read

Plannen van Greenpeace voor het dumpen van nog meer rotsblokken in het Kanaal zijn in de haven van Het Britse Poole geblokkeerd nadat de Britse regering met juridische stappen heeft gedreigd.

Vandaag, donderdag 8 september, werden pogingen van activisten en bemanningsleden om nog eens acht rotsblokken te laden op de als jacht geregistreerde Arctic Sunrise, terwijl het aangemeerd lag in Poole Quay, geblokkeerd nadat de Britse Marine Management Organisation (MMO) heeft gedreigd met gerechtelijke stappen.

Nadat de MMO-contact had opgenomen met de havenautoriteiten van Poole, werden de hekken van Bulwark Quay, waar het schip ligt afgemeerd, afgesloten.

Een woordvoerder van de Marine Management Organisation zei: “Greenpeace heeft ons gisteren (7 september) laten weten dat het van plan is meer rotsblokken te dumpen bij South West Deeps, als een protest tegen de ‘destructieve bodemtrawlvisserij’, zoals Greenpeace het noemt. Dit zou betekenen dat er nog meer keien in zee worden gedropt zonder de vereiste vergunningen“.

Wij zijn zeer teleurgesteld dat Greenpeace van plan is door te gaan met haar acties. Greenpeace is op de hoogte van het werk dat door de MMO wordt ondernomen om deze gebieden te beschermen en van het proces dat moet worden gevolgd, van Greenpeace wordt verwacht dat zij na een vorige rechtszaak zich aan het marine vergunningstelsel zal houden“.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *