Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nederlands vrachtschip dobbert zwaar beschadigd voor Deense kust [video]

2 min read

Een Nederlands vrachtschip is zwaar beschadigd geraakt voor de Deense kust na een aanvaring met een ander schip. De zeven opvarenden zijn door de Deense marine met helikopters gered.

Het 89 meter lange droge-ladingschip ’Helge’, van de MF Shipping Group is in aanvaring gekomen met de ‘Wild Cosmos’, een schip dat vaart onder de vlag van de Bahama’s. Het ongeluk gebeurde vrijdagochtend vroeg op de Noordzee 20 zeemijl ten westen van Ringkøbing.

Na de aanvaring is besloten om de Helge te evacueren. Zeven bemanningsleden zijn van boord gegaan. Iedereen is door reddingsdiensten veilig aan land gebracht. De opvarenden hebben in Esbjerg droge kleding en eten gekregen. De kapitein van het schip is met snijwonden door gebroken glas naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens Deense media zou de Helge na de aanvaring zijn gezonken, de rederij kan dat echter niet bevestigen. ‘’De situatie van het schip is onduidelijk ‘’, aldus de woordvoerder. ‘’Sleepboten zijn onderweg. Pas dan is meer te zeggen over de staat van het schip. ‘’

De rederij laat weten op de hoogte te zijn van zware schade en water in de machinekamer, maar bevestigt ook dat het schip niet is gezonken. Het 89 meter lange droge-ladingschip Helge werd in 2013 gebouwd bij Ferus Smit in Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *