Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Miljoenen euro’s naar allerlei clubjes

1 min read

Ik vond al dat we veel natuur- en milieuclubs en andere vage clubjes hebben. Het is nog erger dan ik dacht. Oordeel zelf. Tientallen actiegroepen, stichtingen en andere clubs en clubjes krijgen jaarlijks honderden miljoenen euro’s van de Nederlandse overheid om invloed uit te oefenen en de publieke opinie te beïnvloeden.

Deze – altijd linkse – organisaties krijgen daarnaast geld van particulieren, zoals van de Postcodeloterij. Ze praten mee met de overheid, maar voeren ook rechtszaken tegen de staat. Zo wordt de macht bij de staat gekocht – met geld van de staat. Handjeklap in Holland. Zie video hieronder.

Milieugroepjes spreken namens niemand maar zitten wel bij Remkes aan tafel. Waarom eigenlijk? Eerst voeren ze actie. Dan zitten ze met politici rond de tafel. Als ze hun zin niet krijgen dreigen ze met de rechter. Die geeft hen vaak hun zin. Zo bepalen ze wat er in dit land gebeurt. Ze worden veelal betaald door de overheid, of door de Postcodeloterij.

Maar namens wie spreken ze? Niet namens de burgers van Nederland.

https://www.wyniasweek.nl/milieugroepjes-spreken-namens-niemand-maar-zitten-wel-bij-remkes-aan-tafel-waarom-eigenlijk/

https://www.wyniasweek.nl/klimaatzaak-van-de-eeuw-is-ontaard-in-een-machtsstrijd-die-niets-doet-voor-het-klimaat-maar-het-milieu-en-de-burger-schaadt/

https://www.wyniasweek.nl/rutte-kaag-en-hoekstra-willen-ook-de-rest-europa-van-de-stikstof-af/

Milieudefensie, Greenpeace, OxfamNovib, FNV, Grootouders voor Klimaat, Extinsion Rebellion, Code Rood, de Goede Zaak, Fraday for Future, Urgenda, Natuur & Milieu, Milieu Defensie, Vogelbescherming, Natuurmonumenten, Vlinderstichting, Natuur en Milieu Federatie, Zoogdierenvereniging, Wakker Dier en ik zal er nog wel aan aantal gemist hebben.

Met vriendelijke groet,

Pieter Boonstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *