Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Ondersteuningsfonds OVIS voor Vlaamse visserij gelanceerd

1 min read

In Oostende is het ondersteuningsfonds voor visserij in transitie (OVIS) gelanceerd. Het fonds gaat vernieuwende projecten in de Vlaamse visserijsector ondersteunen.

OVIS zal projecten voor een vernieuwende visserij beoordelen en financieren. Reders, bedrijven, onderzoeksinstellingen en belangenorganisaties kunnen projectaanvragen indienen.

Een wetenschappelijk team zal de ingediende projectaanvragen op hun waarde beoordelen. Innoverende projecten kunnen dan rekenen op steun van OVIS, het fonds heeft daar elk jaar 2,4 miljoen euro voor beschikbaar.

OVIS wordt gefinancierd via een deel van de bedrijfsvoorheffing dat terugvloeit naar de sector. Zo wordt de sector volgens de ministers gestimuleerd om haar activiteiten en tewerkstelling in België duurzaam te consolideren en verder uit te bouwen. De Europese Commissie bekeek de steunmaatregel, maar heeft besloten om geen bezwaren op te werpen.

Binnen de visserijsector zijn ze blij met de komst van OVIS. Geert de Groote (Z 98) voorzitter van de Rederscentrale: “Naar de toekomst toe is dat zeer belangrijk. Naar innovaties toe is dat zeer belangrijk. Er komen ook zware Europese emissienormen aan. Ik wil nog even meegeven dat het nu op korte termijn nodig is om iedereen mee te krijgen, want we moeten nu zien te overleven.

Klik hier voor een videoreportage op Focus/ Wtv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *