Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Atlantic Enterprise te water gelaten [video]

1 min read

Fabrieks trawler Atlantic Enterprise te water gelaten.

Tersan Shipyard in Turkije heeft de fabrieks trawler Atlantic Enterprise te water gelaten, het schip wordt gebouwd voor het Deense visserij bedrijf Ocean Prawns.

De door Skipsteknisk ontworpen, 82,30 meter lange bij 18 meter brede Atlantic Enterprise wordt gebouwd volgens een hoge ijsklasse onder strenge Polar Code-vereisten.

Atlantic Enterprise zal worden uitgerust met een geavanceerde fabriek voor het verwerken en invriezen van koud water garnalen en tarbot (zwarte heilbot). Er zijn nieuwe roboticasystemen ontwikkeld om gevaarlijk en zwaar werk aan boord te verminderen.

Het schip krijgt een 7350 Wärtsilä hoofdmotor. De vriesruimte zal ongeveer 3000 kubieke meter zijn op twee niveaus en ingericht voor pallets.

Skipsteknisk heeft eerder hektrawlers ontworpen voor Ocean Prawns, de Ocean Tiger gebouwd op Soviknes Yard in 1997 en de Atlantic Enterprise gebouwd in Aker Langsten in 2002. Beide schepen zijn nog steeds in bedrijf voor dezelfde eigenaar.

Skipsteknisk en Tersan hebben de afgelopen jaren intensief samengewerkt met een reeks fabrieksschepen. “We zijn erg blij en trots dat we de kans krijgen om samen te werken met Ocean Prawns voor dit belangrijke project,” zei Tersan’s general manager Mehmet Gazioğlu.

‘Dit wordt het eerste project dat we aan Denemarken leveren. Het schip wordt van topkwaliteit, en is een van de modernste vissersschepen ter wereld.’ Onder de video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *