Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Brandstof besparende refit PZ-657 ‘Our Anna’

1 min read

De werf voerde voor en na de refit trekproeven uit om zeker te zijn van de cijfers. Foto Nodosa.

De bokker PZ-657 ‘Our Anna’ van Osprey heeft op de Nodosa-werf in Spanje een grote refit gehad die heeft geleid tot een aanzienlijk lager brandstofverbruik.

Tijdens een paar maanden op de werf werd de hoofdmotor van de kotter vervangen door een nieuwe 12-cilinder ABC, gekoppeld aan een Reintjes-reductie tandwielkast en een 4200 mm diameter hoog rendement schroef.

De werf voerde voor en na de refit trekproeven uit om zeker te zijn van de cijfers, en het schip zal naar verwachting haar brandstofverbruik met 25 tot 28% verminderen, voor hetzelfde trekvermogen.

Volgens José Ramón Regueira van de werf vertaalt dit zich in een besparing van ongeveer 125-130 liter per uur na de refit. ‘Het schip is weer afgeleverd aan de Nederlandse eigenaren‘, zei hij.

Ze hebben ons opnieuw een belangrijk opdracht toevertrouwd. Naast de grote veranderingen in het voortstuwingssysteem van ‘Our Anna’ zijn er nog andere werkzaamheden uitgevoerd, waaronder het upgraden van de accommodatie om de bemanning een modernere en comfortabelere ruimte te bieden, het visruim is opnieuw ingericht, nieuwe elektronica in de stuurhut is gemonteerd en onze teams op de werf hebben nieuwe lens-, koel- en ventilatiesystemen aangebracht.’ [Bron]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *