Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Extra miljoenen steun voor Spaanse visserijsector

1 min read

Spaanse visserij. Foto Ministerio de Agricultura, Pesca.

De Spaanse regering heeft 30 miljoen euro extra beschikbaar gesteld om de visserijsector te ondersteunen, samen met nog eens 20 miljoen euro voor de aquacultuur.

Dit is gister in het Spaanse staatsblad gepubliceerd. Er wordt opgeroepen tot steun voor een totaalbedrag van 49,5 miljoen euro om eigenaren van vissersschepen en aquacultuurbedrijven te compenseren voor de extra kosten waarmee zij te maken hebben als gevolg van de oorlog in Oekraïne.

De steun is een compensatie voor de eigenaren van vissersvaartuigen en aquacultuurbedrijven voor extra kosten, overeenkomstig artikel 26 van de verordening van het Europees Maritiem Fonds voor de visserij en aquacultuur, gezien de samenloop van uitzonderlijke gebeurtenissen die een aanzienlijke verstoring van de markt veroorzaken. De steun wordt voor 70% gefinancierd door dit Europese fonds en voor 30% door de Spaanse staat.

De toewijzing van de steun wordt verdeeld in een maximumbedrag van maximaal 29 702 970,30 EUR voor eigenaren van vissersvaartuigen en maximaal 19 801 980,20 EUR voor aquacultuur. Ook is in totaal € 495.049,5 beschikbaar gesteld om de samenwerkende entiteiten te compenseren voor hun werk in het beheer en de uitbetaling van de steun.

Bron: Spaans ministerie van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *