Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Brits publiek: “Bescherm de visserij in onze drukke zeeën”

2 min read

De overgrote meerderheid van het Britse publiek is van mening dat de visserijsector niet mag worden uitgeknepen door ontwikkelingen op het gebied van offshore hernieuwbare energie en strengere instandhoudingsmaatregelen.

In een peiling die JL Partners voor de Scottish Fishermen’s Federation (SFF) uitvoerde, was 78% van de respondenten het eens met de stelling “Regeringen moeten ervoor zorgen dat vissersgemeenschappen niet van de steeds drukker wordende zeeën worden geperst”, terwijl slechts 4% het daar niet mee eens was.

De meeste mensen vinden ook dat koolstofarm, eiwitrijk voedsel zoals in het wild gevangen vis moet worden gekoesterd vanwege voedselzekerheid – hierbij is 76% het ermee eens, en ook slechts 4% is het er niet mee eens.

84% van het publiek is het erover eens dat energiezekerheid belangrijk is, maar voedselzekerheid ook. Slechts 2% is het daar niet mee eens.

Deze sterke overtuiging is van toepassing op alle regio’s en landen van het Verenigd Koninkrijk, evenals op alle leeftijdsgroepen en sociale klassen, volgens de peiling onder 2.010 mensen die is uitgevoerd op 31 oktober en 01 november.

De enquête volgt op een rapport voor de SFF en de National Federation of Fishermen’s Organisations (NFFO) dat in juni van dit jaar werd gepubliceerd en waaruit bleek dat meer dan de helft van de Schotse wateren tegen 2050 zou kunnen worden gesloten voor trawlvisserij als de industrie wordt gemarginaliseerd door de ontwikkeling van andere activiteiten en beleidsmaatregelen, waaronder offshore hernieuwbare energiebronnen en beschermde zeegebieden.

Het rapport Spatial Squeeze in Fisheries, geproduceerd door het gerespecteerde en gezaghebbende adviesbureau ABPmer, is het eerste rapport waarin de cumulatieve en verwachte effecten van de toenemende concurrentie voor de zeescheepvaart op de visserijsector zijn gekwantificeerd. [Bron]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *