Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Losgeslagen veerboot beschadigt schepen in Eemshaven [video]

1 min read

De stormachtige wind heeft vandaag voor grote problemen gezorgd in de Eemshaven. De veerboot Romantika van Holland Norway Lines is vanmiddag door de harde wind losgebroken van de kade, drie andere schepen raakten beschadigd.

Omdat het schip op drift raakte werd ook de bunkerboot die langszij lag meegesleept met de enorme veerboot. Het offshore supply schip ‘Sartor’ werd geraakt terwijl de bunkerboot tussen de veerboot en de Sartor werd geklemd. De Sartor sloeg daardoor ook deels uit de trossen, waardoor een ander offshore schip de ‘Windea Jules Verne’ ook werd geraakt.

De vier schepen betrokken bij het incident hebben aanzienlijke schade. De Romantika is door sleepboten naar een andere kade gesleept en lijkt flink schade te hebben aan de laadklep voor voertuigen in de boeg van het schip.

De veerboot Romantika zou donderdag weer uitvaren. Het is onbekend of die afvaart in gevaar komt. Klik hier voor foto’s op Eemshavenonline.nl, onder een paar video’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *