Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Europarlementariërs beoordelen illegale visserij Ecuador

2 min read

Europarlementariërs van de Commissie visserij (PECH) zullen van 22 tot en met 24 februari Ecuadoraanse havens en fabrieken bezoeken en vertegenwoordigers van de sector en de nationale autoriteiten ontmoeten.

Een zevenkoppige PECH-delegatie, onder leiding van voorzitter Pierre Karleskind (Renew, FR), zal naar Ecuador reizen om de balans op te maken van de visserijsector van het land en de internationale verplichtingen om illegale visserij te bestrijden, wat ertoe heeft geleid dat Ecuador in 2019 een “gele kaart” van de EU heeft gekregen.

De leden van het Europees Parlement zullen een ontmoeting hebben met de minister van Buitenlandse Handel, Investeringen en Visserij, Julio José Prado, leden van het Parlement en andere nationale autoriteiten, evenals met die in de visserij- en aquacultuursector.

De Leden van het Europees Parlement zullen ook een bezoek brengen aan Manta International Port Terminal, een van de grootste havens van het land en San Matteo, een artisanale vissershaven, de tonijnverwerkingsfabriek “Eurofish” en het visserijcontrolecentrum.

De tonijn verwerkende sector in Manta is een van de grootste exporteurs naar de EU en daarom zijn de leden van het Europees Parlement geïnteresseerd in de verwerkingsmethoden en de traceerbaarheid van vangsten.

Om de kwaliteits- en productienormen van de garnalensector, ook een belangrijke exporteur naar de EU, te beoordelen, zullen de leden van het Europees Parlement in Guayaquil vertegenwoordigers van de garnalenvereniging ontmoeten. [Persbericht EP]

Leden van de delegatie

Pierre Karleskind (Renew, Frankrijk) – Voorzitter van de Commissie visserij en hoofd van de delegatie

Predrag Fred Matić (S&D, Kroatië) – Ondervoorzitter

Gabriel Mato (EVP, Spanje)

Izaskun Bilbao Barandica (Renew, Spanje)

Rosanna Conte (ID, Italië)

Ladislav Ilčić (ECR, Kroatië)

Francisco Millan Món (EVP, Spanje)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *