Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Laatste palingvisser van Volendam blijft strijdbaar [video]

1 min read

Patrick Schilder VD 64

“Ik ben Patrick Schilder en ik ben visser op de ‘Volendam 64’, samen met mijn twee broers en mijn vader. En mijn vader wordt in maart tachtig. En die vaart iedere dag mee. Tot zijn laatste snik. En het is de bedoeling dat wij het ook gaan overleven.”

Patrick Schilder is de laatste palingvisser van Volendam. Aan Indepen.nl vertelt de ondernemer op film hoe het aantal vissers in Volendam is weggesaneerd en hoe Volendam zijn identiteit als vissersdorp bijna volledig heeft verloren.

Schilder ziet hoe boeren, vissers en de bouw onderuitgaan, of zwoegen om overeind te blijven in Nederland. “Als we nu geen vuist gaan maken met ons allen dan kunnen we emigreren. Want dan gaat Nederland gewoon naar de klote. We moeten iéts doen.” Onder de video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *