Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

NVWA neemt 4 koffers met glasaal in beslag op Schiphol

1 min read

In de koffers zaten plastic zakken gevuld met water en 54 kilo glasaal. Foto NVWA

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft dinsdag 28 februari in samenwerking met de Douane en de Koninklijke Marechaussee 54 kilo glasaal in beslag genomen op luchthaven Schiphol. De 170.000 glasaaltjes werden aangetroffen in de koffers van 2 passagiers.

De twee wilden vanaf Schiphol naar Maleisië vliegen. Ze zijn aangehouden en in verzekering gesteld.

Medewerkers van de Douane troffen de 4 koffers aan tussen bagage voor een vlucht naar Maleisië. In de koffers zaten plastic zakken gevuld met water en jonge palingen. Omdat het vermoedelijk om Europese glasaal ging, werd de NVWA ingeschakeld.

Inspecteurs van de NVWA constateerden dat er in totaal 54 kilo glasaal in de koffers zat. Dat komt neer op zo’n 170.000 jonge palingen. De inspecteurs hebben die in beslag genomen. De Koninklijke Marechaussee heeft de mannen uit Maleisië aangehouden. De NVWA doet nader onderzoek.

Nieuwsbericht NVWA 01-03-2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *