Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

België in verzet tegen Commissieplannen voor verduurzaming visserijsector

1 min read

Vlaams minister van visserij Hilde Crevits. Foto via twitter @crevits

Vlaanderen en België hebben serieuze bezorgdheden over de haalbaarheid van de plannen van de Europese Commissie om de visserijsector te verduurzamen. Vlaams minister van Visserij Hilde Crevits (CD&V) heeft dat maandag duidelijk laten blijken tijdens een bijeenkomst van de Europese ministers.

De Commissie stelde haar plan voor het verduurzamen van de visserijsector en de aquacultuur (waarbij aquatische organismen als vissen, schaal- en schelpdieren en waterplanten worden gekweekt of geteeld) een maand geleden voor. Onder meer via het gebruik van schonere energiebronnen en het afbouwen van het gebruik van fossiele brandstoffen moet de impact op de mariene ecosystemen worden verkleind.

Terug naar de tekentafel

Tijdens een eerste gedachtewisseling met de bevoegde ministers bleken heel wat lidstaten sceptisch te staan tegenover het Commissievoorstel, zegt minister Crevits, die namens heel België het woord nam. Ze stuurt het hele visserij- en oceaanpact van de Commissie zelfs “terug naar de tekentafel”…

Lees hier verder op de website van Gazet van Antwerpen (GVA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *