Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Duitse garnalenvissers protesteren samen met boeren in Büsum

2 min read

Honderden Duitse garnalenvissers zijn woensdag naar Büsum in Sleeswijk-Holstein opgestoomd om samen met Duitse boeren te demonstreren tijdens de landbouwministerconferentie die daar woensdagavond begint.

Vanuit alle kotterhavens komen er kotters naar Büsum“, aldus Gerold Conradi, tweede voorzitter van de vissers vereniging Weser-Ems “We willen dat de landbouwministers voor ons opkomen.” Ook de Duitse vissers vrezen voor hun bestaan met het oog op de dreiging van een Europees visverbod.

Met name de garnalenvissers hebben de afgelopen jaren voldaan aan de vraag naar meer duurzaamheid, onder meer als onderdeel van de certificering voor het MSC-milieulabel”, aldus Conradi. “We zijn continu bezig om ons vistuig nog duurzamer te maken. Daarnaast is er een monitoring voor bijvangst. We zijn niet bereid om ook maar één vierkante meter visgrond op te geven.”

Ter gelegenheid van de conferentie in Büsum zijn Duitse boeren vandaag begonnen met een demonstratie bij het staatsmonument Dusenddüwelswarf in Hemmingstedt. De staatssecretarissen en ministers van Landbouw vergaderen van vandaag tot en met vrijdag in Büsum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *