Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Duitse landbouwministers unaniem tegen visverbod garnalenvissers

1 min read

Honderden vissers protesteerden de afgelopen drie dagen met hun kotters in Büsum

Ter gelegenheid van de conferentie van Duitse Landbouw ministers protesteerden honderden Duitse vissers de afgelopen drie dagen met hun kotters in Büsum. De reden hiervoor was het geplande EU verbod op bodemvisserij.

Om de zee en het klimaat te beschermen, wil de Europese Commissie tegen 2030 een einde maken aan de visserij met bodemtrawls, d.w.z. netten die de zeebodem raken, in beschermde gebieden. Veel Duitse vissers, net als de Nederlandse, vrezen dan ook voor hun bestaan.

Unaniem tegen algeheel verbod

Na afloop spraken de landbouwministers van de federale en deelstaatregeringen zich unaniem uit tegen een algeheel verbod. Federaal minister van Landbouw Cem Özdemir (Groenen) was tevreden dat degenen die verantwoordelijk zijn voor de ministeries dit hadden versterkt “om in Brussel te vechten tegen een algemeen trawlverbod en dus voor de Duitse garnalenvisserij“, zei hij op de laatste persconferentie in Büsum.

Het gaat niet alleen om een economisch bestaan, maar ook om traditie, toerisme en vaderland. “Onze visserij in Duitsland is het levensonderhoud van veel mensen aan de kust en verzekert ook de toegevoegde waarde in landelijke regio’s die veel verder gaat dan de visserij.”

Klik hier voor een korte reportage op de Duitse TV met minister van Landbouw Cem Özdemir

1 thought on “Duitse landbouwministers unaniem tegen visverbod garnalenvissers

  1. Deze regering liegt echt alles aan elkaar om maar hun gelijk te krijgen word ook de hoogste tijd dat ze verdwijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *