Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Peter van Dalen wil opnieuw Europese aandacht voor pulsvisserij

1 min read

Luister naar een interview met Peter van Dalen op Omroep Flevoland.

Europarlementariër Peter van Dalen (CU) wil de pulsvisserij weer op de agenda zetten. Met een positief onderzoek van Pim Boute over de puls wil hij Europarlementariërs, de Europese Commissie en lidstaten ervan overtuigen deze een nieuwe kans te geven. In het Europees Parlement werd het onderzoek voor beleidsmakers gepresenteerd.

De Europese Commissie stelde onlangs dat de visserij duurzamer moet worden. Van Dalen wil daar gebruik van maken. Samen met andere Europarlementariërs die zich bezighouden met de visserij wil hij amendementen indienen om in nieuwe wetgeving van de Europese Commissie ruimte te creëren voor de pulsvisserij.

Als je naar de wetenschap kijkt”, zegt Van Dalen, wijzend naar het onderzoek, “lijkt het een goeie methode te zijn.” Er moet wel iets gedaan worden aan het imago, vindt hij. ‘Pulsvisserij’ klinkt niet meer goed. Hij denkt aan ‘Pulsvisserij Plus’ of ‘Smart Fishing’.

Ook gaat hij brieven sturen naar het Zweedse voorzitterschap van de EU, de Europese Commissie en Roberta Metsola, voorzitter van het Europees Parlement. In die brief wil hij met het onderzoek aantonen dat de pulsvisserij werkt en goed is.

Eurocommissaris Virginijus Sinkevičius, verantwoordelijk voor de visserij, heeft hem al toegezegd met een open blik naar het onderzoek te kijken. De nog overige vissers zijn in ieder geval blij met het onderzoek.

Luister hier naar een interview met Peter van Dalen op Omroep Flevoland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *