Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

26 vissers van brandende kotter gered bij Kaapstad

1 min read

De Olivia Marie is de Ex UK 53 van zeevisserijbedrijf Maarten Alida bv uit Urk.

De South African Maritime Safety Authority (SAMSA) meldt dat 26 bemanningsleden veilig aan land zijn gebracht nadat hun vissersschip vrijdag ten zuiden van Kaap de Goede Hoop in brand is gevlogen.

Om 0100 lokale tijd ontving de MRCC Cape Town een noodoproep van de bemanning van de in Zuid-Afrika geregistreerde kotter “Olivia Marie” met Houtbaai als thuishaven, met de melding dat hun schip in brand stond.

De bemanning zei dat ze het schip gingen verlaten omdat er brand in de machinekamer was uitgebroken en dat het “hele schip” nu in brand stond. Het vuur zou zich snel verspreiden. De bemanning stapte ondanks harde wind in een klein reddingsvlot en vroeg dringend om hulp.

Een kleinere vissersboot, de Umfondini, ook geregistreerd in Zuid-Afrika, kon de bemanningsleden van hun vlot redden en liet het vlot en de brandende kotter achter zich op weg naar de kust met de bemanning in veiligheid.

De uitgebrande kotter drijft nog en SAMSA geeft een navigatiewaarschuwing af waarin schepen in het gebied worden gevraagd om uit te kijken naar het uitgebrande schip en reddingsvlot en dit evt. te melden.

De Olivia Marie is de Ex UK 53 van zeevisserijbedrijf Maarten Alida bv uit Urk/ Ex UK 59 “Hendrikje” van Pasterkamp uit Urk/ “Fiona”/ “Olivia Marie”. Het schip is verkocht naar Zuid-Afrika en daar verbouwd tot longliner.

Archief foto van de Olivia Marie afgemeerd in Houtbaai nabij Kaapstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *