Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Duitse reddingsboot sleept UK 225 van zandbank

1 min read

UK 225 langszij Duitse reddingsboot Hamburg. Foto DGzRS

Het Duitse Gesellschaft zur Rettung Schiffbrüchigen (DGzRS) heeft donderdag de UK 225 Auke Senior vlotgetrokken van een zandbank en naar Eemshaven gesleept.

De UK225 Auke Senior had eerder de Eemshaven verlaten en kreeg motorstoring in het zeegat bij Borkum. De sterke stroming duwde het schip met vijf meter diepgang uit de vaargeul richting de talrijke zandbanken daar.

Om veiligheidsredenen werd na overleg met het Duitse verkeerscentrum besloten om de op Borkum gestationeerde reddingsboot “Hamburg” te waarschuwen. Toen deze aankwam was het vissersschip al vastgelopen.

De Duitse redders maakten verbinding en met de 3916 pk sterke motoren van de Hamburg slaagden zij er in het ruim 300 ton metende schip los te trekken. Later werd de kotter langszij genomen bij de reddingsboot en naar de Eemshaven gebracht om de motor te repareren. [Bron]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *