Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Drie vishandelaren verdacht van handel in ondermaatse vis

1 min read

Kort na middernacht deed de politie verschillende invallen op vissersschepen.

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag drie Zeeuwse vishandelaren aangehouden na een grootscheepse actie in de haven van Vlissingen.

Bij de actie werden 150 agenten ingezet. De aangehouden handelaren worden verdacht van handel in ondermaatse vis. Eén werd vannacht in de haven opgepakt, de andere twee in hun woning.

Op de kotters is conservatoir beslag gelegd. Dat wil zeggen dat ze niet aan de ketting liggen, maar de eigenaren mogen de schepen bijvoorbeeld nu niet verkopen. Er zijn geen bemanningsleden van de kotters aangehouden.

Op de kotters troffen rechercheurs van de Landelijke Eenheid grote hoeveelheden vis aan, waaronder ondermaatse zeebaars. Naar schatting gaat het om zo’n 4000 tot 6000 kilo vis die niet officieel geregistreerd was in de logboeken en illegaal zou zijn gevangen, zo meldt de politie hier.

De personen worden ervan verdacht in een jaar tijd tienduizenden kilo’s vis te hebben verhandeld en honderdduizenden euro’s te hebben verdiend. Lees hier verder op de website Politie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *