Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Onderzoek naar aanvaring vrachtschip met windturbine in Noordzee

1 min read

Gat in schip na aanvaring windmolen op zee Foto: NDR

Een vrachtschip op weg van het Poolse Szczecin naar Antwerpen zou op de Noordzee een windturbine van het windmolenpark Godewind, in de Duitse bocht, hebben geramd. Aldus onderzoek van de Duitse waterpolitie in Emden.

De Deense exploitant ├śrsted van het windmolenpark had volgens de politie tijdens een controle vlucht met een helikopter schade aan een windturbine opgemerkt.

Dinsdag is een schip met een metersgroot gat in de voorkant van de romp de haven van Emden binnengevaren. De 59-jarige kapitein gaf in eerste instantie geen commentaar. Volgens de politie wordt hij vertegenwoordigd door een advocaat. Hij heeft een verklaring beloofd voor volgende week.

Het onder de vlag van Antigua varende schip was met 1.500 ton graan aan boord onderweg naar Antwerpen. Uit de AIS-gegevens zou blijken dat het bij het windmolenpark Godewind tot een aanvaring kwam en dat het schip van koers raakte.

De waterpolitie in Emden heeft na overleg met het bevoegde openbaar ministerie in Hamburg het onderzoek naar het ongeval overgenomen en zal de schade opnemen. De kapitein zal ook een verklaring moeten afleggen. Het schip ligt nu bij de werf in Emden voor reparaties.

Voor zover bekend is het volgens de waterpolitie in Emden het eerste incident waarbij een groot vrachtschip voor de Duitse Noordzeekust in aanvaring komt met een windturbine. [Bron: NDR] Onder een reportage van de NDR.

2 thoughts on “Onderzoek naar aanvaring vrachtschip met windturbine in Noordzee

  1. Jammer Jammer zou veel meer moeten gebeuren, gaan we
    Eindelijk over op kernenergie.
    Kunnen de Vissers weer vissen zoals vroeger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *