Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nederlandse vissersvloot nog verder uitgedund

1 min read

Nederlandse vissersvloot nog verder uitgedund. Foto EMK

De Nederlandse vissersvloot wordt nog verder uitgedund: De KW-36 stopt ermee schrijft machinist Dick van der Plas vandaag op Facebook.

’’Wij kregen gisteren te horen dat het bij ons hier op de KW-36 stopt’’, schrijft hij. ,,Bijzonder dat dit allemaal kan. Sta je opeens zomaar op straat en je lust en je leven wordt afgepakt. (…) Met heel veel plezier heb ik mogen werken op deze kotter en in mijn machinekamertje.’’

Van der Plas wijt het abrupte einde aan de toenemende beperkingen voor de visserij, ingegeven door de Europese regelgeving. ’’Bedankt regering en met name minister Rob Jetten en eurocommissaris Frans Timmermans die dit mogelijk hebben gemaakt’’, schrijft hij cynisch.

De KW-34 was al eerder opgelegd en wordt in IJmuiden leeggehaald. De rederij bekeek van week tot week of het rendabel was de kotter in de vaart te houden, maar uiteindelijk werd anders beslist en is nu ook de KW-36 aan de beurt.

Beide kotters gaan in de sanering en worden gesloopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *