Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuwe ‘Altaire’ LK429 overgedragen in Denemarken

1 min read

De Nieuwe Altair tijdens de overdracht in Skagen. Foto Gert Vejen

De nieuwe 80 meter lange pelagische trawler Altaire LK429 is afgelopen weekend gedoopt en overgedragen aan haar eigenaren op de Deense scheepswerf Karstensens Skibsværft, in Skagen.

Een grote groep bemanningsleden, familieleden, vrienden en genodigden reisde voor de gelegenheid af naar Denemarken. Het nieuwe vissersschip is eerder in december 2020 besteld, met de bouw van het schip is begonnen eind oktober 2021. De tewaterlating van het casco vond plaatst 18 september 2022. Het schip krijgt Lerwick op de Shetland eilanden als thuishaven.

Met een lengte van 79,95 meter en een breedte van 16,60 meter wordt Altaire aangedreven door een Wärtsilä 12V31-hoofdmotor die een 4200 mm schroef aandrijft. De werf stelt dat het nieuwe ontwerp zich richt op het welzijn van de bemanning, lage emissies en vangstkwaliteit, waardoor het schip eerste klas pelagische vis kan aanvoeren.

De nieuwe Altaire is eigendom van een partnerschap door drie lokale aandeelhouders, evenals het in Plymouth gevestigde Interfish. Het schip zal naar verwachting begin juni op de Shetland-eilanden aankomen.

De doopplechtigheid van het nieuwe schip in Skagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *