Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Christina heeft vertrouwen in de visserij

2 min read

Christina Visser (17) loopt stage op de NG 21 van schipper Sander Meijer

Christina Visser (17) loopt stage op de NG 21 van schipper Sander Meijer. Ze doet SW-6 Stuurman Werktuigkundige aan ROC Friese Poort op Urk. Haar vader Peter is visser op de Friese garnalenkotter LO 13 ‘Stormvogel’.

“Heit is mijn grote voorbeeld”, laat ze via de app weten. ,,Van kleins af aan ga ik al met mijn vader mee naar zee, en riep ik: ‘Ik word later ook visser, net als heit.’ Op de middelbare school moest ik een vervolgopleiding kiezen, maar over die richting had ik al besloten: naar de visserijschool. Mijn moeder was het er niet mee eens, maar vader vond het stoer en uiteindelijk, na lang overleg, zei ma: ‘Als dit echt is wat je wilt, dan kan ik je niet tegenhouden.’ Nu kan ik mijn droom waarmaken.”

Vorige week begon Christina haar stage op de NG 21 ‘Maria Chris’ die in totaal vier weken duurt. Christina: “Dit was mijn eerste keer op vis en ik vond het mega-leuk. De schipper en de bemanning waren heel behulpzaam en leerden mij van alles. De vangsten waren afwisselend, maar we zijn tevreden. Ik heb onwijs veel gelachen, veel opgestoken en kijk al uit naar de volgende visreis.”

Schipper Meijer en bemanningsleden waren onder de indruk van Christina: “Ze stond na iedere vistrek aan de band en werkte door als een volleerd visser. Mooi om te zien dat er leerling-vissers zijn die vertrouwen hebben in ons vak.”

De Duits/Zoutkamper Eurokotter viste vorige week met de twinrig op schol en is nu overgeschakeld op langoustines. Dit bericht verschijnt vandaag in Visserijnieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *