Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Videoboodschap aan demissionair minister Piet Adema

1 min read

Visserijsector Goeree-Overflakkee bezoekt demissionair minister Adema.

Woensdag 12 juli 2023 overhandigden vertegenwoordigers van de gemeente en de visserijsector van Goeree-Overflakkee een videoboodschap aan demissionair minister Piet Adema.

De ontmoeting vond plaats in het gebouw van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in Den Haag.

De video ‘De visserij onder druk’ werd gemaakt naar aanleiding van een motie van de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee. In deze motie spreekt de raad haar zorgen uit over de toekomst van de (garnalen)visserij.

Het gemeentebestuur stuurde in maart 2023 een brief naar minister Adema, om de motie onder zijn aandacht te brengen. Ook tijdens het bezoek van 12 juli ontving de demissionair minister deze motie, uit handen van Dirk Pijl als vertegenwoordiger van de gemeenteraad.

Om de urgentie te benadrukken, doen partijen die betrokken zijn bij de visserijsector op Goeree-Overflakkee in een videoboodschap opnieuw een dringend beroep op de demissionair minister. Lees hier verder op Flakkee nieuws, onder de video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *