Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Onderzoek laat toename vis zien in goed beheerd bodemvisserij gebied

1 min read

Kotters in de Haven van Harlingen.

Een nieuwe studie heeft aangetoond dat in gebieden waar de bodemvisserij goed beheerd wordt, de visstand toeneemt.

Het rapport getiteld “Evaluating the sustainability and environmental impacts of trawlling compared to other food production systems” is een tegenspraak van de niet gouvernementele milieuorganisaties (Ngo’s) die hebben opgeroepen voor een verbod op bodem visserij.

De Ngo’s beweren dat bodemvisserij verantwoordelijk is voor de achteruitgang van visbestanden, schade aan het mariene milieu toe brengt en hoge niveaus van CO2-emissies zou veroorzaken. Ze beweren dat bodem vistuig effect heeft op benthische organismen, bijvangst en de koolstof footprint.

De nieuwe studie gepubliceerd in het ICES Journal of Marine Science is in tegenspraak met de ‘wetenschap’ van de Ngo’s. Het nieuwe rapport komt na een eerder wetenschappelijk artikel van prof. Jan Hiddink van de School of Ocean Science van Bangor University. Eerdere wetenschappelijke rapporten beweren dat door bodemvisserij meer koolstof uit de zeebodem zou vrijkomen dan door de luchtvaartindustrie wereldwijd wordt uitgestoten. Uit zijn werk bleek dat de uitstoot van CO2 werd overschat door eerdere studies.

Als gevolg van deze gebrekkige wetenschappelijke rapporten hebben ngo’s-regeringen gedwongen te accepteren dat bodemvisserij moet worden verboden, iets wat volgens het rapport ‘Evaluating the sustainability and environmental impacts of trawlling compared to other food production systems‘ grote gevolgen zal hebben voor de wereldwijde voedselproductie, omdat 26% van de wereldwijde visserij, die voedsel en werkgelegenheid biedt aan miljoenen mensen, afkomstig is van bodemvisserij.

Lees hier de nieuwe studie in het ICES Journal of Marine Science

1 thought on “Onderzoek laat toename vis zien in goed beheerd bodemvisserij gebied

  1. Ngo s moeten is een normale baan zoeken en zich bezighouden met de echte vervuiler en de varende fabrieken enz op zee Blijf van visserij af en stop sloop .neem alle wagens vakantie enzaf van ngo s ivm co 2 vervuiling getekend r teerlink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *