Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Op zee verloren oorring na 23 jaar weer terug bij Wieringer visser

1 min read

Stel je voor dat je je oorbel verliest op zee. Hoe groot is dan de kans dat deze na 23 jaar wordt teruggevonden? Het overkwam Henk Kuiper uit Den Oever. Zeeuwse Vissers vonden zijn gouden ringetje en spoorden hem in no time op. Door de vele herinneringen is Henk ontroerd.

Zo’n 23 jaar lang lag de gouden oorbel van Henk Kuiper uit Den Oever op de bodem van de zee. Hij raakte hem ergens rond het jaar 2000 kwijt aan boord van de WR7, waar hij als knecht meehielp met het vangen van tongen. “Ik ben nog gaan zoeken op het dek en thuis, maar als hij in zee ligt dan vind je hem nooit meer”, aldus Henk.

En inderdaad, de gouden oorbel die hij in 1985 had gekocht en waar in de ring de viskotter WR70 met een figuurzaagje is uitgezaagd, belandde toen ergens in zee. Tot dinsdagnacht, toen Noan Schroevers, stagiair op de Zeeuwse viskotter YE-118, na het vissen op zee onder Texel opeens iets zag glinsteren. Hij zag de oorbel op een rode rubberen flap waar de gevangen vis, afval en veel zeewater langsgaat…

Lees hier verder op NH Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *