Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Gemaskerde man met boor zinkt vissersboot bij Schotland

2 min read

CCTV-beeld van de man gezien bij de haven, de boot ligt ondergedompeld in het water

Een kreeftenvisser uit Schotland wordt geconfronteerd met enorme kosten nadat zijn vissersboot door sabotage tot zinken werd gebracht terwijl deze lag afgemeerd in Methil Docks van het schotse Five.

De politie onderzoekt meldingen over een gemaskerde man met capuchon die over de omheining is geklommen en gaten in de romp van het schip heeft geboord waardoor het is gezonken.

Eigenaren, Tina en Ross Coventry, zijn niet meer in staat hun bedrijf te runnen dat kreeft en makreel levert aan een aantal restaurants in Fife en Edinburgh, juist nu het seizoen het hoogtepunt nadert.

De boot, genaamd Tina Louise, is gezonken in de vroege uren van vrijdag 28 juli en het echtpaar heeft een aanzienlijke beloning aangeboden voor informatie die helpt om de dader op te sporen.

Een van hun restaurantklanten heeft een online inzamelingsactie opgezet die al bijna £ 6000 heeft opgeleverd om het gezin te helpen terwijl ze geconfronteerd worden met het verlies van hun levensonderhoud. Deze is te vinden op https://www.justgiving.com/crowdfunding/TheTinaLouiseFife

Ross Coventry die in met de Tina Louise vist, zei dat dit het laatste incident was in de haven. Er zijn eerdere meldingen geweest van de diefstal van duizenden kilo’s kreeft en schade aan hun korven (creels). Vanwege het aantal incidenten in de omgeving kijkt de politie nu of er een verband is.

Het echtpaar heeft CCTV-beelden vrijgegeven van een man die naar de boot loopt met wat lijkt op een boormachine. Ze zeiden dat hij over het veiligheidshek klom en rechtstreeks naar de Tina Louise ging en een aantal gaten in de romp onder de waterlijn boorde. De boot zonk een paar uur later.

“Het duurde minder dan vier minuten om ons levensonderhoud te vernietigen,” zei Ross. “We moeten de boot weer op het droge krijgen om te zien wat de schade is en of het de moeite waard is om te repareren. De romp kan worden gerepareerd, maar de motor heeft een hele week in zeewater gelegen en er is geen hoop dat de elektronica nog werkt”. [Bron]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *