Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Garnalenvissers krijgen meer tijd om katalysator aan te schaffen

1 min read

Garnalenvissers krijgen van demissionair minister Piet Adema van Landbouw en Visserij meer tijd om een katalysator aan te schaffen. De minister maakte dat donderdag bekend in de Tweede Kamer.

Met ingang van 1 oktober mogen alleen garnalenvissers met een katalysator uitvaren. Die katalysator heeft echter zo’n lange levertijd, dat de meeste vissers onmogelijk aan de eisen van het Rijk kunnen voldoen.

Op aandringen van de Tweede Kamer krijgen de garnalenvissers nu alle ruimte om aanpassingen te doen. “Als de garnalenvissers niet in staat zijn om voor 1 oktober een investering te doen die nodig is om de stikstof te reduceren, dan moeten we meer ruimte geven aan de vissers”, zegt Adema.

Adema wil met de garnalenvissers om tafel om te overleggen over een perspectief voor de langere termijn. “Deze visserij moet bestaansrecht houden en daarom wil ik met de garnalenvissers werken aan een toekomstvisie.”

Kijk hier een videoreportage op Omropfryslan.nl.

Lees ook: Beantwoording Kamervragen over gedoogbeschikking garnalenvisserij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *