Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Vermisten na aanvaring met vrachtschepen in Noordzee

2 min read

De zoektocht naar vermisten gebeurt met verschillende schepen en helikopters

Twee vrachtschepen, de “Polesie” en “Verity” zijn dinsdagmorgen vroeg met elkaar in aanvaring gekomen in de buurt van het Duitse eiland Helgoland in de Noordzee.

Het Maritime Emergency Command gaat ervan uit dat de “Verity” is gezonken als gevolg van de aanvaring. Een aantal mensen wordt vermist. Het commando zoekt naar drenkelingen. Het Duitse Emergency Command heeft het algehele commando over de operatie overgenomen.

Een persoon kon al uit het water worden gered. Het andere vrachtschip drijft gelukkig nog en zou ruim twintig opvarenden aan boord hebben.

De zoektocht naar vermisten gebeurt met verschillende schepen en helikopters van de Duitse marine. Het Maritiem Commando laat ook de DO228 sensorvliegtuigen over het zeegebied vliegen om meer zicht op de situatie te krijgen.

Het cruiseschip “Iona” ligt in het zeegebied en ondersteunt de zoektocht. Medische zorg kan ook worden verleend aan mensen aan boord van de “Iona”; Er zijn artsen aan boord. Extra medisch personeel wordt per helikopter naar de plaats van het ongeval gebracht.

De “Verity” [lengte: 91 m, breedte 14 m, vlag: Verenigd Koninkrijk] was onderweg van Bremen naar Immingham in Groot-Brittannië, de “Polesie” [lengte: 190 m, breedte 29 m, vlag: Bahama’s] voer van Hamburg naar La Coruña in Spanje.

Update: Na de aanvaring van twee vrachtschepen in de Duitse Bocht in de Noordzee dinsdagochtend is een lichaam geborgen. Twee zeelui werden gered en vier zijn nog vermist.

Volgens de Duitse nooddiensten zijn de vermisten mogelijk nog aan boord van het gezonken schip, en zouden ze zelfs nog in leven kunnen zijn in een afgesloten ruimte. Duikers zijn nu op zoek naar tekenen van leven. Dat is de laatste balans die Duitse maritieme zoek- en reddingsdienst (DGzRS) rond de middag vrijgaf.

Update woensdag 25 oktober 2023: De zoektocht naar de nog vier vermisten na de aanvaring van gisteren op de Noordzee is gestaakt. Voor de Duitse kust botsten gisternacht twee vrachtschepen. Eén schip is gezonken. Meerdere personen kwamen in het water terecht. Een van de opvarenden overleed, twee werden er gered.

Naar de andere vier vermiste bemanningsleden werd nog met een groot aantal schepen gezocht, maar daar is nu mee gestopt. In de loop van de nacht werden de weersomstandigheden steeds slechter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *