Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuwe seiner voor Noorse eigenaren

1 min read

De purseseiner/ flyshooter Nord-Fugløy. Foto Larsnes Mek Verksted

De nieuwe purseseiner/ flyshooter Nord-Fugløy is door de werf Larsnes Mek Verksted vorige week afgeleverd aan Roger Nilsens van het visbedrijf Camaro Fiskeriselskap. Deze aanwinst van de Noorse vloot is een van de technologisch meest geavanceerde vissersschepen tot nu toe.

Gebouwd volgens het ‘Skipskompetanse’ SK-3151-ontwerp wordt de voortstuwing geregeld door een Yanmar 6EY26-hoofdmotor en een 1000 kW/ h-batterijpakket die een grote schroef aandrijven door een twee spoed keerkoppeling. Het schip wordt geacht te voldoen aan toekomstige eisen en verwachtingen voor een minimale ecologische voetafdruk.

De 50,70 meter lange en 12 meter breede Nord-Fugløy is ontworpen voor de visserij in noordelijke wateren met zegennetten (snurrevad) en ringzegens, het schip heeft een paar opties voor de opslag van haar vangst, waaronder een tank van 400 kubieke meter voor levende vis of bulkvangst en een 499 kubieke meter RSW-tank, voor gekoelde vangsten in ijs is er een gekoeld ruim van 300 kubieke meter.

Na nog wat testen gaat het schip noord in om te proberen nog wat van het kabeljauwquotum van dit jaar op te op te vissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *