Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Werkbezoek Anja Haga (CU) op Urk over verduurzaming visserijsector

1 min read

In 2050 moet Europa klimaatneutraal zijn en dat is ook voor de visserijsector een grote uitdaging. Europarlementariër Anja Haga (ChristenUnie) brengt op donderdag 2 november een werkbezoek op Urk om informatie te krijgen over hoe de sector kan verduurzamen en wat daar voor nodig is.

Een van de projecten waar Haga zich over bij laat praten is een project van visverwerkende bedrijven om woningen op Urk te verwarmen met behulp van restwarmte. Haga: “Dit plan is een duurzame win-winsituatie. Met dit innovatieve systeem zijn minder chemicaliën nodig voor de koelinstallaties en door gebruik te maken van restwarmte wordt de CO2-uitstoot ook nog eens flink gereduceerd.”

Daarnaast zal Haga informatie krijgen over initiatieven om de vissersvloot te verduurzamen. Haga: “Kotters gebruiken veel brandstof. Het is belangrijk dat vissers energiezuiniger gaan werken en daar zijn gelukkig goede ideeën voor. Als vissersvaartuigen besparen op hun brandstof is dat niet alleen positief voor hun portemonnee, maar ook nog eens mooi voor het milieu.”

De Eurofractie van de ChristenUnie zal op Urk onder andere een bezoek brengen aan de Firda Maritiem Campus, de Coöperatie en de Vissersbond.

Journalisten die geïnteresseerd zijn in dit event kunnen contact opnemen met persvoorlichter Oetze Deelstra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *