Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Canada’s grootste vissersschip in Turkije te water gelaten

1 min read

De ‘Inuksuk II’ wordt gebouwd voor Baffin Fisheries en zal naar verwachting medio 2024 worden opgeleverd. Foto Tersan.

Het nieuwste vissersvaartuig voor Canada is te water gelaten voor afbouw op de Tersan werf in Turkije. Het schip zal naar verwachting het grootste Canadese vissersvaartuig worden.

De ‘Inuksuk II’ wordt gebouwd voor Baffin Fisheries en zal naar verwachting medio 2024 worden opgeleverd. De 80 meter lange en 18 meter brede hektrawler is ontworpen door Skipsteknisk. Het schip is ingericht voor single en twinrig visserij voor de vangst van zwarte heilbot en garnalen en heeft een vriesruim capaciteit voor 1320 ton bevroren Groenlandse heilbot of 930 ton bevroren koudwatergarnalen.

Inunsuk II zal worden uitgerust voor de visserij in de Noord-Atlantische Oceaan en poolgebieden, met inbegrip van NEAFAC-, NAFO- en ICES-gebieden.

Dit prachtige nieuwe schip zal ons in staat stellen om de voordelen voor de gemeenschappen in Nunavut te vergroten en de werkgelegenheid en arbeidsomstandigheden voor onze vissers te verbeteren.” aldus Sandy Kautuq, voorzitter van Baffin Fisheries

De inrichting van het interieur en de installatie van apparatuur aan boord zullen naar verwachting enkele maanden duren.

Baffin Fisheries is eigendom van Inuit Hunters and Trappers Associations in vijf gemeenschappen in de regio Qikiqtani (Baffin Island). Het bedrijf is de grootste commerciële visserijonderneming in Noord-Canada en verwerkt jaarlijks meer dan 10.000 ton Groenlandse heilbot (tarbot) en koudwatergarnalen. Baffin Seafood ApS, de volledige dochteronderneming van Baffin Fisheries, brengt haar producten over de hele wereld op de markt.

Onder een video van de tewaterlating in Turkije.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *